Racuszki z jabłkami

 


Składniki:

1 jajko

2 łyżki cukru

szczypta soli

250 ml kefiru

250 g mąki

0,5 łyżeczki sody

1 jabłko

olej

cukier puder


Wykonanie:

Jajko roztrzep z cukrem i solą, dodaj kefir o raz mąkę przesianą z sodą. Wszystko dokładnie wymieszaj. Na koniec dodaj oskrobane i drobno pokrojone jabłko.

Na patelni rozgrzej olej, łyżką nakładaj porcje ciasta i smaż na złoty kolor z obu stron. Wyjmuj na ręcznik papierowy, aby odsączyć z nadmiaru tłuszczu. Przed podaniem posyp cukrem pudrem. 

Idealne placuszki na śniadanie lub podwieczorek. 



Komentarze

Popularne posty z tego bloga

Mini babeczki

Udka pieczone w piekarniku

Szybka przekąska z ciasta francuskiego