Ciasto ucierane z owocami

 


Składniki:

4 jajka

szklanka cukru

cukier waniliowy

szklanka oleju

szklanka kefiru lub mleka

3,5 szklanki mąki

1,5 łyżeczki proszku do pieczenia

0,5 łyżeczki sody

3-4 jabłka

cukier puder


Wykonanie:

Jajka ubij z cukrem na puszystą masę, dodaj olej, kefir lub mleko oraz przesianą mąkę z proszkiem i sodą. Wszystko dokładnie wymieszaj.

Dużą blachę o wymiarach 26x35 cm wyłóż papierem do pieczenia, wylej na nią ciasto. Na wierzchu połóż obrane i pokrojone w ósemki jabłka. Piecz 35-40 min w temperaturze 180 st. 

Po upieczeniu posyp cukrem pudrem. 

Do ciasta możesz użyć dowolnych owoców, świeżych lub mrożonych, np. gruszek, śliwek, truskawek itp.



Komentarze

Popularne posty z tego bloga

Mini babeczki

Udka pieczone w piekarniku

Szybka przekąska z ciasta francuskiego