Babka kakaowo-cynamonowa

 


Składniki:

5 jajek

szklanka cukry

cukier waniliowy

250 g roztopionego masła

2 szklanki mąki

1,5 łyżeczki proszku do pieczenia

2 łyżki kakao

1 łyżeczka cynamonu

polewa:

100 g mlecznej czekolady

2 łyżki śmietany 


Wykonanie:

Jajka ubij z cukrem i cukrem waniliowym na puszystą masę. Dodaj wystudzone roztopione masło o raz mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia.

Ciasto podziel na pół. Do jednej porcji dodaj kakao, a do drugiej cynamon. 

Keksówkę wyłóż papierem do pieczenia, wylej ciasto kakaowe, a na wierch cynamonowe. 

Wstaw do nagrzanego do 180 st. piekarnika i piecz około 35 minut lub do suchego patyczka.

Po wystudzeniu polej czekoladą rozpuszczoną w kąpieli wodnej ze śmietaną.





Komentarze

Popularne posty z tego bloga

Mini babeczki

Udka pieczone w piekarniku

Szybka przekąska z ciasta francuskiego