Babka kakaowo-cynamonowa
Składniki:
5 jajek
szklanka cukry
cukier waniliowy
250 g roztopionego masła
2 szklanki mąki
1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
2 łyżki kakao
1 łyżeczka cynamonu
polewa:
100 g mlecznej czekolady
2 łyżki śmietany
Wykonanie:
Jajka ubij z cukrem i cukrem waniliowym na puszystą masę. Dodaj wystudzone roztopione masło o raz mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia.
Ciasto podziel na pół. Do jednej porcji dodaj kakao, a do drugiej cynamon.
Keksówkę wyłóż papierem do pieczenia, wylej ciasto kakaowe, a na wierch cynamonowe.
Wstaw do nagrzanego do 180 st. piekarnika i piecz około 35 minut lub do suchego patyczka.
Po wystudzeniu polej czekoladą rozpuszczoną w kąpieli wodnej ze śmietaną.
Komentarze
Prześlij komentarz