Kiełbaski w sosie pomidorowo-paprykowym


 

Składniki:

0,5 kg kiełbasy dobrej jakości

2 duże cebule

1 czerwona papryka

1 łyżka musztardy

2-3 łyżki koncentratu pomidorowego

0,5 szklanki passaty pomidorowej

sól

pieprz

olej


Wykonanie:

Kiełbaski natnij, podsmaż na oleju na złoty kolor i zdejmij z patelni. Na tej samej patelni podsmaż pokrojoną w paski cebulę i paprykę, w razie potrzeby dodaj więcej oleju. 

Następnie dodaj musztardę, koncentrat pomidorowy i passatę. Całość duś około 5 minut. Dopraw do smaku solą i pieprzem. 

Dodaj kiełbaski i całość chwilę podgrzej. 


Idealna propozycja na Święta Wielkanocne :))



Komentarze

Popularne posty z tego bloga

Mini babeczki

Udka pieczone w piekarniku

Szybka przekąska z ciasta francuskiego